Music4voices Nieuwsbrief van augustus 2021

Music4voices Nieuwsbrief van augustus 2021

Nieuwe uitgaven

=> Toon Hermans medley (SATB/Piano)

Door de situatie rondom de rechten heeft e.e.a. wat langer geduurd, maar inmiddels zijn alle toestemmingen verkregen en is de medley in elk geval al beschikbaar voor SATB/Piano. De medley opent met de zin “Wat ruist er door het struikgewas” (eventueel te vervangen door een instrumentaal intro) en daarna volgen “Ballonnetje”, “24 rozen”, “Altijd zal ik van je houden”, “Notte Belle Margarineta”, “Vader gaat op stap”, “De appels op de tafelsprei” en “Ik heb het leven lief”. Deze medley wordt ongetwijfeld een feest der herkenning voor uw koorleden én voor uw publiek.

De hiernavolgende uitgaven worden digitaal als pdf-bestand geleverd via Sheet Music Plus of naar keuze op papier via Music4voices. Zie verderop in deze Nieuwsbrief voor meer informatie.

=> Climb ev’ry mountain (SATB/Piano)
=> Do-Re-Mi (SATB/Piano)
=> Edelweiss (SATB/Piano)

De onverwoestbare musical “The Sound of Music” is terug in Nederland. Na het televisieprogramma “Op zoek naar Maria” staat deze musical sowieso weer volop in de belangstelling. Speel hierop in met deze arrangementen van Climb ev’ry mountain, Do-Re-Mi en Edelweiss die afzonderlijk kunnen worden uitgevoerd, maar ook in combinatie met elkaar als medley kunnen worden gezongen.

=> You’ll never walk alone (SATB/Piano)
=> You’ll never walk alone (SSAA/Piano)
=> You’ll never walk alone (TTBB/Piano)

In dit arrangement komen twee versies van dit lied samen: de originele versie in 4/4 maat uit de musical “Carousel” en de versie in 12/8 maat zoals we die kennen van Gerry and the Pacemakers en Lee Towers. Het is mogelijk om alleen de “Carousel”-versie te zingen, alleen de “Lee Towers”-versie of een combinatie van beide.

=> I write the songs (Barry Mannilow) (SATB/Piano)

Geschreven in 1975 door Beach Boys bandlid Bruce Johnston en in 1976 beroemd geworden in de versie van Barry Manilow. Het lied won een Grammy Award voor Song of the Year.

=> If (Bread) (SATB/Piano)

Een prachtige ballad, in 1971 geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter David Gates en gezongen door zijn groep Bread. Het lied had jarenlang het record voor “kortste songtitel”.

=> When the moon comes over the mountain (SATB a cappella)

Een lied over een geliefde die gemist wordt en over de hoop om elkaar weer te ontmoeten.

=> Down in the Glen (SATB/Piano)

Een Schots volksliedje over een herdersvrouw die haar man roept om naar huis te komen om uit te rusten.

In voorbereiding

Van de Toon Hermans medley zullen op korte termijn uitgaven volgen voor mannen- en vrouwenkoor en waarschijnlijk ook voor driestemmig gemengd koor.

Van de songfestival liederen zal vooralsnog alleen nog een versie van “All kinds of everything” voor vrouwenkoor verschijnen. Arrangementen voor andere koorbezettingen worden op verzoek gemaakt.

Uitgaven Sheet Music Plus nu ook op papier leverbaar

Vanwege licentievoorwaarden loopt het bestellen van een aantal uitgaven via de Amerikaanse uitgever Sheet Music Plus. Via een linkje in de online catalogus van Music4voices gaat u naar de website van Sheet Music Plus, waar u een aantal pagina’s van het arrangement kunt bekijken en een kort fragment kunt beluisteren. Als u het arrangement bestelt krijgt u toegang tot een pdf-bestand om te downloaden, met daarin de koorpartituur voor de koorleden en de volledige partituur voor de dirigent en de pianist.

Niet iedereen vindt het handig om op deze manier te bestellen, via credit card te betalen en de bladmuziek vervolgens zelf te printen. Vandaar dat Music4voices dit nu ook voor u kan verzorgen. Het bestellen van deze uitgaven kan (nog) niet via het bestelformulier, maar als u een e-mail stuurt met daarin de informatie zoals vermeld op de pagina “Bestellen”, regelt Music4voices de bestelling via Sheet Music Plus en krijgt u de bladmuziek zoals u gewend bent op papier toegestuurd, inclusief het pdf-bestand.

Tips

De musical “Titanic” komt terug in Nederland. In 2001 was deze in diverse Nederlandse theaters te zien, met schitterende muziek van Maury Yeston. In de catalogus van Music4voices vindt u een arrangement van de “Finale” uit deze musical.

De musical “Soldaat van Oranje” beleeft als het goed is dit najaar een doorstart. “Als wij niets doen”, een van de mooiste liederen uit deze musical, is beschikbaar voor SATB, SSAA en TTBB.

Afmelden nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@music4voices.nl met de tekst ‘afmelden nieuwsbrief’. Kent u anderen die de nieuwsbrief zouden willen ontvangen? Wijs deze dan op de mogelijkheid om zich aan te melden.

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt naar verwachting in november.

Comments are closed.