Koorprotocol aangepast naar situatie per 6 november 2021

Koorprotocol aangepast naar situatie per 6 november 2021

Bron: Koornetwerk Nederland
 

Koornetwerk Nederland heeft het Protocol/aanvullende richtlijnen voor de koorsector aangepast naar de situatie per 6 november 2021. Dat geldt ook voor de FAQ-pagina.

De belangrijkste wijziging is de invoering van een verplicht coronatoegangsbewijs (ctb) bij kunst- en cultuurbeoefening voor groepen van 18 jaar en ouder. Dat geldt dus ook voor koorrepetities en uitvoeringen. Het ctb was al verplicht voor het publiek bij uitvoeringen. Waar de ctb-plicht van kracht is, hoeven geen mondkapjes te worden gedragen. De 1,5 meter afstand is niet verplicht maar wordt door de overheid wel dringend geadviseerd als veilige afstand. Zie ook de bijlage: Aanvullende mogelijkheden.

Een belangrijke vraag hebben we helaas nog niet kunnen beantwoorden. Die vraag is of de dirigent van het koor ook ctb-plichtig is of niet. Koornetwerk Nederland beseft dat dit een zeer urgente kwestie is voor een aantal koren. We doen hard ons best om vanuit Den Haag dat antwoord te krijgen. Het gaat dan vooral om de positie van de zzp’ers want dat is het overgrote deel van de dirigenten (en begeleidende musici).

Comments are closed.