20200627 Summer School 2020

Hoera!

Schoorvoetend komt het samen zingen weer op gang en op social media duiken steeds meer berichten op van blije dirigenten en koorzangers die weer kunnen doen wat ze zo gemist hebben. Ook De Dirigentenwerkplaats heeft niet stilgezeten. Met trots laten we je in deze nieuwsbrief zien wat we deze zomer allemaal voor je organiseren in de Summer School en presenteren we je het nieuwe programma van seizoen 2020/2021, met meer vernieuwende onderdelen dan ooit!

We wensen je een mooie zomer met veel buitenklinkende koorzang toe.
Hans Noijens

Summer School

Speciaal deze zomer: een online aanbod voor koordirigenten. De Summer School biedt meerdaagse ateliers, eendaagse workshops en webinars en individue

le lessen voor diverse niveaus en voor uiteenlopende muziekgenres. Als het kan, sluiten we de Summer School af met live activiteiten op het Domplein 4, in Utrecht.

Bekijk het aanbod van de Summer School op onze website en koop meteen je tickets!

De Summer School is een idee van de Dirigentenwerkplaats Utrecht en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met ZIMIHC. Het idee sluit naadloos aan bij de ambities van ZIMIHC om in 2022 het nieuwe internationale koormuziekfestival Leading Voices te organiseren.

Koop hier jouw tickets voor de Summer School

Seizoen 2020/2021

Vocal Pop & Jazz

Samen met BALK ontwikkelde we diverse cursussen voor dirigenten van popkoren en vocal groups.

Als beginnende dirigent kan je terecht bij de Oriëntatiecursus. Heb je meer ervaring volg dan de Basiscursus Vocal Pop & Jazz. Net als vorig jaar zijn er verschillende Arrangeercursussen, online én offline.

Oriëntatiecursussen

Begin jij volgend jaar met dirigeren, of ben je gewoon geïnteresseerd in wat koorleiding inhoudt? In een Oriëntatiecursus maak je laagdrempelig en in korte tijd kennis met het dirigeervak. Er is een algemene cursus met diverse stijlen muziek en een aparte cursus voor Vocal Pop & Jazz 

Ateliers en Praktijkdagen

Ons uniekste aanbod vind je in onze Ateliers en Praktijkdagen. Doe inspiratie op tijdens de Praktijkdag popkoor en vocal group, of tijdens het bijzondere Atelier Open Singing met Jan Schumacher (DU) als gastdocent. Leer nieuw repertoire kennen tijdens de Repertoire inspiratiedag, en verleg je horizon tijdens het Atelier Dirigeren van Koor en Instrumentaal Ensemble met Boudewijn Jansen
Bekijk hier alle ateliers

Community of Practice (online)

 

In de Community of Practice is er ruimte voor elke uitdaging of dilemma die je in de praktijk tegenkomt. Naast een vooraf door de Dirigentenwerkplaats geagendeerd thema is er steeds alle ruimte voor eigen inbreng.

Bekijk hier het totale aanbod

Overig nieuws

Stichting Maestro
Ook Stichting Maestro in Tilburg heeft een interessant aanbod voor koordirigenten. Bekijk het hier.Koornetwerk Nederland en het Koorprotocol
De Dirigentenwerkplaats Utrecht is lid geworden van Koornetwerk Nederland. Door onderdeel uit te maken van dit netwerk kunnen we efficiënt overleggen over hoe het beter en mooier kan in de koorsector en specifiek voor dirigenten. Op de website van Koornetwerk Nederland kan je kennisnemen van het Koorprotocol dat is opgesteld in het kader van het coronavirus.
 

Ward Swingle Cursus (27 – 31 juli)
De Ward Swingle Cursus gaat door! Tijs Krammer en Ruben Smits nemen je vijf dagen mee in talloze onderwerpen uit de wereld van Pop & Jazz. Deze editie is volledig Corona-proof, zodat jij deze zomer veilig aan de slag kan tijdens deze Dirigentencursus! Lees hier meer.
Copyright © 2020 Dirigentenwerkplaats Utrecht, All rights reserved.

Wil je de mail op een ander adres ontvangen of wil je geen mail meer ontvangen van ons?
Je kunt  hier profiel aanpassen en je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Comments are closed.